top of page
Vilda-20012024-IMG_8581.jpg

Gourmetvaellus

~ 4 h yleiskokemus
~ 3-6 km vaellus
125 € (sis. 24% ALV) / hlö
*minimi 3 hlö

Tulee mukaan matkalle luonnon värien, tuoksujen ja äänien lomassa. Kävelemme mutkittelevia metsäpolkuja pitkin idylliselle paikalle, josta on upeat näkymät ja joka sopii erinomaisesti valokuvaamiseen. Kun saavumme leirintäalueelle, on aika uppoutua avotulen äärellä kokkaamisen taitoon. Valmistamme yhdessä kolmen ruokalajin lounaan, ja opit eräoppaan parhaat vinkit ja niksit.

Vaelluksemme räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan, ja se voidaan toteuttaa ympäri vuoden, oli sitten talvi, kevät, kesä tai syksy. Voit valita, haluatko tutustua luontoon kajakilla, lumikengillä, pyörällä, suksilla tai kävellen. Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, siitä tulee ikimuistoinen päivä luonnossa, jossa yhdistyvät täydellisesti lumoavat metsäkokemukset ja maukkaat seikkailut!

Sisältö

Hintaan sisältyy opastettu vaellus, kolmen ruokalajin menu ja työpaja "Ruoanlaiton taito luonnossa".
1 / Hyvä tietää

Vaatetussuositukset: Pukeudu sään ja lämpötilan mukaan. Aina on hyvä olla ylimääräinen lämmin kerros mukaana. Nuotiolla kokatessa on suositeltavaa käyttää kuumuutta kestäviä käsineitä. Muista, että kipinöitä ja savun hajua voi esiintyä, joten valitse tarkoitukseen sopiva vaatetus. Ota mukaan omat ruokavälineet ja istuinalusta, jos sinulla on niitä. 

2 / Kun saavut paikalle

Kokoonnumme oppaan osoittamaan tapaamispaikkaan, jossa odotamme kaikkia osallistujia ennen seikkailun aloittamista. Lyhyt mutta informatiivinen johdanto antaa sinulle yleiskuvan päivästä, ennen kuin aloitamme seikkailumme.

3 / Vaellus

Tutustu luonnon kauneuteen kävellessämme pitkin mutkittelevia metsäpolkuja ja nauti kaikista luonnon väreistä, muodoista, tuoksuista ja äänistä. Valitse kulkumuotosi - kävellen, hiihtäen, lumikenkäillen tai kajakilla merellä. Varusteiden vuokraamisesta peritään lisämaksu.

4 / Ruoanlaiton taito luonnossa

Valmistelu

Käymme läpi nuotion tekemisen taidon ja kokeilemme höyhenkeppien veistämistä, sytykkeiden valmistamista ja nuotion sytyttämisen harjoittelua sytykkeellä. Jos tulipaloriski on suuri, keskitymme sen sijaan tutustumaan retkikeittiöön - miten se toimii, sen monipuolisuuteen ja miten esim. trangialla voi valmistaa herkullisia ruokia.

Ruoanvalmistuksen taito luonnossa
"Ruoka maistuu aina paremmalta ulkona".

Sään ja tulipaloriskin mukaan opas päättää, kokataanko nuotiolla vai retkikeittiössä. Olipa valmistustapa mikä tahansa, työpaja on informatiivinen ja opettavainen ja antaa sinulle vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota! Valmistamme ruokaa yhdessä ja kokeilemme erilaisia tapoja valmistaa ruokaa ulkona - jokaiselle osallistujalle annetaan tietty tehtävä.

Miten valmistat parasta kahvia nuotiolla
Miten valmistat parasta kahvia nuotiolla? Tässä muutamia vinkkejä ja niksejä parhaan kahvin valmistamiseen ulkona!

5 / Bon appétit!

Kaiken työn jälkeen on vihdoin aika nauttia hyvästä ruoasta.

6/ Lopuksi

Yhdessä päätämme seikkailun siivoamalla ja pakkaamalla, ja sitten suuntaamme takaisin lähtöpisteeseen, josta aloitimme matkan.

Varaa oma gourmetvaelluksen

Tai pyydä tarjous räätälöidystä kokemuksesta sinulle ja ryhmällesi!

IMG20211112144355.jpg
"Parasta kaikissa seikkailuissa, joissa olen ollut mukana, on aina ruokatauko. Kun pitää tauon ja ihailee ympäristöä, syö jotain hyvää ja vain nauttii luonnosta."

Malin Lundström

bottom of page